Debatt
Annonse

Rykter og myter demper elbilsalget

Nå må statsminister Erna Solberg si klart ifra om at elbilsuksessen i Norge skal fortsette. Usikkerheten rundt elbilpolitikken forsinker høyst nødvendige utslippskutt fra personbiltrafikken.

Terapi for avisleie elbilister

Vi som er elbilister kan fortelle bedre enn de fleste at det nytter å gjøre noe med klima- og miljøproblemer, skriver Espen Hauge, styreleder i Elbilforeningen.

La ikke det beste bli det godes fiende

En rekke organisasjoner, deriblant Elbilforeningen, går sammen for å forsvare elbilen mot den siste tidens massive kritikk i media.

Staten må ta ferjeregningen

Norsk Elbilforening registrerer at elbilincentivet gratis ferje er under økt press. Ett alternativ er at staten inntil videre går inn og dekker den reelle kostnaden elbilene medfører for rederiene.

Elbilforeningen fikk fram MVA-misnøye på NRK

Elbilforeningen er sterkt kritisk til at Regjeringen har utsatt iverksettelsen av vedtaket om fritak for MVA ved leasing av elbil. Søndag kveld kom vårt standpunkt klart fram i Søndagsrevyen.

Tesla til folket

Luksus-elbilen Tesla har fått misunnelsen til å gro og elbilhatet til å blomstre. Det er helt ufortjent. Tesla er en banebryter som tar et steg i riktig retning for å redde vår klode.

Rekordsalg av elbil må få politikerne på banen

- Dette er tall vi bare kunne drømt om for noen få år siden. Ja, til og med i fjor.

Betraktninger fra en elbilist

Frustrert over prisen på hurtiglading, og mener staten bør gå i bresjen for mye mer enn den gjør i dag.

- Toyota ber for sin syke mor

Toyota Norge AS synger ut i media om at deres biler blir forbigått i markedet som følge av elbilpolitikken. Furtingen kan handle om vesentlig reduserte salgstall.

Her svarer vi Dagbladet/Autofil på tiltale

I elbildebatten droppes som regel det store bildet til fordel for jante- og lommebokdrodling om momsfrie skinninteriør i Tesla Model S. Det hadde vært en fordel å løfte blikket en smule.

En Tesla-stemme fra folkedypet

Jeg er ikke direktør. Jeg har ikke millionlønn. Jeg bor ikke på Oslos vestkant. Jeg sliter ikke ut kollektivfeltet. Jeg jobber for elbilsaken. Jeg har alltid vært bilinteressert. Og jeg har nettopp kjøpt en Tesla Model S.

Elbilfordelene støttes av folk flest

Elbilfordelene har støtte i befolkningen og et flertall er enig i at de må forlenges til minst 2020. – Folk flest støtter elbilfordelene, men få vil velge elbil, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk Elbilforening.

Elbil er ENØK på veien

Lasse Fridstrøm og Erik Figenbaum ved Transportøkonomisk institutt har sett på hvilken politikk som fungerer best for å få ned CO2-utslippene fra persontransporten. Videre satsing på energieffektive elbiler og ladbare hybrider er svaret.

Embetsverket svarer om elbilisters lønn

Finansdepartementet forklarer seg her om saken som førte til at elbilister ble omtalt som lønnsadel i media. Men de hopper bukk over en av våre mest sentrale innvendinger.

Betaling for elbil på ferjer gir feil signal

Vedtaket om at elbiler skal betale full personbiltakst på ferjesamband i Sør-Trøndelag er å gå baklengs inn i framtida, mener Elbilforeningen.

Tvilsomt om elbilisters inntekt

Norsk Elbilforening er kritisk til Finansdepartementets beregninger av elbileieres inntektsnivå, som fremkom i forbindelse med revidert statsbudsjett. Men det finnes også noe å skryte av i budsjettdokumentene. 

Annonse

Elbilforum

Elbilforum som driftes av Elbilforeningen kan elbileiere fritt diskutere egne erfaringer og meninger om elbil.

Få tips og råd og delta i diskusjonen på www.elbilforum.no.

 

Gi tips om ladestasjon

NOBIL

Hurtigladekartet

Hurtigladekart

Kjøp elbilboka her

Elbil på norsk

 Elbilstatistikk

 Statistikk 

Gratis medlemskap

Alle som kjøper ny elbil fra autorisert merkeforhandler får første års medlemskap i Elbilforeningen gratis. Ellers koster et personlig medlemskap 365 kroner i året. Bli med å gjøre framtiden elektrisk!

Meld deg inn i Norsk Elbilforening

Annonse

Kontakt oss

Epost: elbil@elbil.no Facebook ikon
Telefon: 90 70 45 45 Twitter ikon
Adresse: Ekebergveien 1A, 0192 Oslo RSS ikon
Formidling av innhold er ønskelig, følg Creative Commons og oppgi kilde: Norsk Elbilforening - elbil.no. Redaktør: Ståle Frydenlund