Debatt
Annonse

Betraktninger fra en elbilist

Frustrert over prisen på hurtiglading, og mener staten bør gå i bresjen for mye mer enn den gjør i dag.

- Toyota ber for sin syke mor

Toyota Norge AS synger ut i media om at deres biler blir forbigått i markedet som følge av elbilpolitikken. Furtingen kan handle om vesentlig reduserte salgstall.

Her svarer vi Dagbladet/Autofil på tiltale

I elbildebatten droppes som regel det store bildet til fordel for jante- og lommebokdrodling om momsfrie skinninteriør i Tesla Model S. Det hadde vært en fordel å løfte blikket en smule.

En Tesla-stemme fra folkedypet

Jeg er ikke direktør. Jeg har ikke millionlønn. Jeg bor ikke på Oslos vestkant. Jeg sliter ikke ut kollektivfeltet. Jeg jobber for elbilsaken. Jeg har alltid vært bilinteressert. Og jeg har nettopp kjøpt en Tesla Model S.

Elbilfordelene støttes av folk flest

Elbilfordelene har støtte i befolkningen og et flertall er enig i at de må forlenges til minst 2020. – Folk flest støtter elbilfordelene, men få vil velge elbil, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk Elbilforening.

Elbil er ENØK på veien

Lasse Fridstrøm og Erik Figenbaum ved Transportøkonomisk institutt har sett på hvilken politikk som fungerer best for å få ned CO2-utslippene fra persontransporten. Videre satsing på energieffektive elbiler og ladbare hybrider er svaret.

Embetsverket svarer om elbilisters lønn

Finansdepartementet forklarer seg her om saken som førte til at elbilister ble omtalt som lønnsadel i media. Men de hopper bukk over en av våre mest sentrale innvendinger.

Betaling for elbil på ferjer gir feil signal

Vedtaket om at elbiler skal betale full personbiltakst på ferjesamband i Sør-Trøndelag er å gå baklengs inn i framtida, mener Elbilforeningen.

Tvilsomt om elbilisters inntekt

Norsk Elbilforening er kritisk til Finansdepartementets beregninger av elbileieres inntektsnivå, som fremkom i forbindelse med revidert statsbudsjett. Men det finnes også noe å skryte av i budsjettdokumentene. 

- Elbilene koster oss ingenting

TØI-forsker Lasse Fridstrøm viser hvorfor elbilen er samfunnsinntekt - ikke samfunnskostnad.

Avgiftslettene er ikkje så unike

Det var ikkje meininga at elbilen skulle bli ein suksess på dei vilkåra den har blitt. Det er påstanden. Men avgiftsfritaka og regelunntaka for elbilen har faktisk fleire norske parallellar enn som så.

Elbiler er fortsatt ikke problemet i kollektivfeltet

Debatten om elbilers plass i kollektivfeltet blusser opp med jevne mellomrom. Senest ved Høyres Nikolai Astrup.

Hvorfor skal vi sponse Tesla?

Med den kraftige veksten i elbilsalget øker også kritikken mot elbilpolitikken. Men hvorfor kutte en politikk som endelig begynner å virke?

– Elbilpolitikken ligger fast

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, John-Ragnar Aarset, åpnet Transnovakonferansen 2014 med å forsikre om at Regjeringen fortsatt står bak elbilpolitikken skissert i klimaforliket.

Elbil en norsk suksesshistorie

Norsk elbilpolitikk er en suksesshistorie. I disse dager er hver tiende ny bil som selges en elbil. Det gir reduserte lokale utslipp og mindre støy fra veitrafikken.

Er elbil-reglene virkelig økonomisk frakjørt?

Magne Storebø i Elbilforeningen gjør en grunding gjennomgang av kritikken av norsk elbilpolitikk i Stavanger Aftenblad.

Annonse

Elbilforum

Elbilforum som driftes av Elbilforeningen kan elbileiere fritt diskutere egne erfaringer og meninger om elbil.

Få tips og råd og delta i diskusjonen på www.elbilforum.no.

 

Gi tips om ladestasjon

NOBIL

Hurtigladekartet

Hurtigladekart

Kjøp elbilboka her

Elbil på norsk

 Elbilstatistikk

 Statistikk 

Gratis medlemskap

Alle som kjøper ny elbil fra autorisert merkeforhandler får første års medlemskap i Elbilforeningen gratis. Ellers koster et personlig medlemskap 365 kroner i året. Bli med å gjøre framtiden elektrisk!

Meld deg inn i Norsk Elbilforening

Annonse

Kontakt oss

Epost: elbil@elbil.no Facebook ikon
Telefon: 90 70 45 45 Twitter ikon
Adresse: Ekebergveien 1A, 0192 Oslo RSS ikon
Formidling av innhold er ønskelig, følg Creative Commons og oppgi kilde: Norsk Elbilforening - elbil.no. Redaktør: Ståle Frydenlund