Debatt
Annonse

- 50.000 elbiler er altfor lavt

Elbilforeningen får full støtte fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV): Målet bør være 200.000 nullutslippsbiler.

Bomskudd om elbil fra FpU

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) tok i forkant av statsbudsjettet til orde for å fjerne elbilfordelene. Med lokale signaturer ble et sentralt skrevet debattinnlegg mangfoldiggjort i mange av landets lokalaviser.

Stø kurs for elbilen i statsbudsjettet

- Vi er svært fornøyd med at Regjeringen viderefører de viktige fordelene elbilene har. Det er svært viktig for forutsigbarheten for forbrukerne. Men vi er skuffet over manglende signaler om hva som skjer med elbilfordelene på lengre sikt.

Derfor er ikke 50.000 elbiler nok

Regjeringens forslag til statsbudsjett legges fram i dag. Elbilforeningen forventer tydelige signaler om fortsatt sterk satsing på elbil og ladestasjoner. Det motsatte vil være å gi opp vedtatte mål om utslippsreduksjon fra persontransporten i Norge.

Klar elbiltale på KrFs frokostseminar

Viktige stemmer slo til med realt elbiloppspill for stortingspolitikere og media før onsdagens statsbudsjett. Her får du oppsummeringen.

Elbilpolitikken er billig

En ny rapport fra Transportøkonomisk institutt (TØI) viser at kostnadene for elbilpolitikken ikke er dyr, og at den på lang sikt til og med kan gå i pluss.

Derfor trengs mer enn kollektivtransport

Jeg skulle til å ta sykkelen ut av garasjen. Så sjekket jeg NSB-appen på smarttelefonen. Dermed ble det elbil og kollektivfelt den dagen.

Rykter og myter demper elbilsalget

Nå må statsminister Erna Solberg si klart ifra om at elbilsuksessen i Norge skal fortsette. Usikkerheten rundt elbilpolitikken forsinker høyst nødvendige utslippskutt fra personbiltrafikken.

Terapi for avisleie elbilister

Vi som er elbilister kan fortelle bedre enn de fleste at det nytter å gjøre noe med klima- og miljøproblemer, skriver Espen Hauge, styreleder i Elbilforeningen.

La ikke det beste bli det godes fiende

En rekke organisasjoner, deriblant Elbilforeningen, går sammen for å forsvare elbilen mot den siste tidens massive kritikk i media.

Staten må ta ferjeregningen

Norsk Elbilforening registrerer at elbilincentivet gratis ferje er under økt press. Ett alternativ er at staten inntil videre går inn og dekker den reelle kostnaden elbilene medfører for rederiene.

Elbilforeningen fikk fram MVA-misnøye på NRK

Elbilforeningen er sterkt kritisk til at Regjeringen har utsatt iverksettelsen av vedtaket om fritak for MVA ved leasing av elbil. Søndag kveld kom vårt standpunkt klart fram i Søndagsrevyen.

Tesla til folket

Luksus-elbilen Tesla har fått misunnelsen til å gro og elbilhatet til å blomstre. Det er helt ufortjent. Tesla er en banebryter som tar et steg i riktig retning for å redde vår klode.

Rekordsalg av elbil må få politikerne på banen

- Dette er tall vi bare kunne drømt om for noen få år siden. Ja, til og med i fjor.

Betraktninger fra en elbilist

Frustrert over prisen på hurtiglading, og mener staten bør gå i bresjen for mye mer enn den gjør i dag.

- Toyota ber for sin syke mor

Toyota Norge AS synger ut i media om at deres biler blir forbigått i markedet som følge av elbilpolitikken. Furtingen kan handle om vesentlig reduserte salgstall.

Annonse

Elbilforum

Elbilforum som driftes av Elbilforeningen kan elbileiere fritt diskutere egne erfaringer og meninger om elbil.

Få tips og råd og delta i diskusjonen på www.elbilforum.no.

 

Gi tips om ladestasjon

NOBIL

Hurtigladekartet

Hurtigladekart

Kjøp elbilboka her

Elbil på norsk

 Elbilstatistikk

 Statistikk 

Gratis medlemskap

Alle som kjøper ny elbil fra autorisert merkeforhandler får første års medlemskap i Elbilforeningen gratis. Ellers koster et personlig medlemskap 365 kroner i året. Bli med å gjøre framtiden elektrisk!

Meld deg inn i Norsk Elbilforening

Annonse

Kontakt oss

Epost: elbil@elbil.no Facebook ikon
Telefon: 90 70 45 45 Twitter ikon
Adresse: Ekebergveien 1A, 0192 Oslo RSS ikon
Formidling av innhold er ønskelig, følg Creative Commons og oppgi kilde: Norsk Elbilforening - elbil.no. Redaktør: Ståle Frydenlund