Debatt

– Elbilpolitikken ligger fast

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, John-Ragnar Aarset, åpnet Transnovakonferansen 2014 med å forsikre om at Regjeringen fortsatt står bak elbilpolitikken skissert i klimaforliket.

Elbil en norsk suksesshistorie

Norsk elbilpolitikk er en suksesshistorie. I disse dager er hver tiende ny bil som selges en elbil. Det gir reduserte lokale utslipp og mindre støy fra veitrafikken.

Er elbil-reglene virkelig økonomisk frakjørt?

Magne Storebø i Elbilforeningen gjør en grunding gjennomgang av kritikken av norsk elbilpolitikk i Stavanger Aftenblad.

Fakta og myter om elbil

Norsk elbilpolitikk er en suksesshistorie. Men i det siste har det florert med kritikk av norsk elbilpolitikk fordi den begynner å fungere etter hensikten.

- Elbilgodene bør vare til 2027

Det sa Erlend Solem på Trøndelag Elbilforenings møte denne uka. Solem er direktør for Transnova, det statlige organet for fremme av mer miljøvennlig transport.

Elbiler reduserer utslippene

Vi svarer på påstander i Adresseavisen fra professor Anders Skonhoft ved NTNU om at elbil øker utslippene. 

Oslo-byråd Guri Melby om elbilsatsing

- Vi leter etter arealer for parkering og lading av elbiler i Oslo, og det er vilje til å finne nye plasser når Trekanttomta fjernes, uttaler byråden.

Elbil kjører fornybart

Kraftforvalter Andreas Myhre i LOS forklarer hvorfor norske elbiler kjører på fornybar elektrisitet. Massiv utbygging av fornybar energi gjør at resten av Europa kommer etter.

Elbilen er ingen bløff

I en kronikk i Bergens Tidende hevder Bjarne Bjørnestad at elbilen er en klimabløff. Vi har svart på tiltale i dagens utgave av avisa.

Dommen over elbildebatten

En ny milepæl er passert: Elbil diskuteres i en time på riksdekkende TV. Det er gledelig og forteller oss om en gryende suksess for det vi har kjempa for.

Derfor dropper jeg kollektivfeltet

Gjennom en årrekke har jeg vært pendler mellom Drammen og Oslo. Selv om jeg naturligvis har elbil, tar jeg toget ni av ti dager.

Stray Spetalens "very best" til Tesla

Finansmannen Øystein Stray Spetalen gjør seg - etter vår mening - til «det godes beste fiende» i elbilsaken. 

Utslippsfri taxinæring i Oslo

El-taxi

Oslo kommune tar et grep og vil stille miljøkrav til taxinæringa slik at den om noen år skal bli utslippsfri.

Fnyser av elbilen som miljøtiltak

Det er i dag cirka 19.500 elbiler i NorgeEtter å ha lest Ove Bengt Bergs kronikk om uforholdsmessige elbilfordeler på NRK Ytring i går, er det fristende å utfordre ham til å sitte i en lukket garasje i to timer. I en dieselbil med motoren i gang og åpne vinduer.

Politisk panikk blant elbilistene

Erna SolbergNår en politikk virkelig virker, hvorfor oppstår da tvilen om at den vil fortsette? Skepsis til politikerne, særlig fra enkelte partier, ser ut til å herje blant elbilistene. For noe tøys.

Alle taxier elektriske i 2020?

EltaxiVi har skrevet litt om det før, Bellonas fine samarbeid med Oslo Taxi for å fremme mer elektrisk drosjevirksomhet. Nå har det kommet en visjonær rapport.

Bli medlem

 

Gi tips om ladestasjon

NOBIL

Hurtigladekartet

Hurtigladekart

Kjøp elbilboka her

Elbil på norsk

 Elbilstatistikk

 Statistikk 

Bli med å gjøre framtida elektrisk!

Blir du medlem i Elbilforeningen bidrar du til å gjøre framtida utslippsfri. Et personlig medlemskap koster 365 kroner i året.

Meld deg inn i Norsk Elbilforening

Kontakt oss

Epost: elbil@elbil.no Adresse: Ekebergveien 1A, 0192 Oslo

 

Telefon: 90 70 45 45 Kart

 

 Facebook ikonFølg oss på Facebook  Twitter ikonFølg oss på Twitter RSS ikonFølg nyheter på RSS
Formidling av innhold er ønskelig, følg Creative Commons og oppgi kilde: Norsk Elbilforening - elbil.no. Redaktør: Ståle Frydenlund