Elbiltester

Elbiler i hopetall

Elbiltester

Testing av kjøretøy er vanskelig. Det kan fort bli mye svada og synsing, og alltid et spørsmål om hva som skal vektlegges mest. Vi forsøker å trekke fram det som betyr mest for å ha stor glede av elbilen.

Øyvind LundeVår sjefstester har vært Norges fremste hyperelbilist. Øyvind Lunde rundet 200.000 elektriske kilometer lenge før Norge våknet opp til elbilrevolusjonen. Nå får han forsøke ut alt nytt og gammelt på markedet. På en personlig men rettferdig måte. Sikkert ikke uten feil, men heller ikke uten god formidling av kunnskap om elbiler.

Øyvind gjør sitt beste for å finne ut av andre modellers positive og negative sider. Gjerne i lys av hva han har erfart i Think som har vært en pionérelbil, men nå akk nå så forsvunnen. Foruten å være en mester i autoslalåm, er Øyvind en ener i å tyne rekkevidde. Noe som er et clue i elbil - og verdt å lære for andre.

Øyvind er ikke aleine om testingen av elbilene som strømmer ut på markedet. I denne seksjonen er det synspunkt fra andre med (el)bildilla. Sjekk testene nedenfor som litt hjelp på veien for å finne elbilen for deg. Det er mye bra å velge mellom.

 

En skikkelig drømme-elbil

Mens mange venter på Model X, er P90D Ludicrous-utgaven av Tesla Model S uten tvil det beste elbilprodusenten har levert i Norge så langt.

Denne klarer 50 kilometer som elbil

Den er ventet å bli en storselger i stasjonsvognglade Norge. Men hvor bra leverer den ladbare hybriden Volkswagen Passat GTE i norsk vintervær?

Sorry, BMW, denne duger ikke

BMW har gjort den store SUV-en X5 ladbar. Så kan man lure på om lavere utslipp eller kraftfull drivlinje var hovedmotivasjonen.

Aller første norske test av 30 kWh-LEAF

Det meste handlet om rekkevidde da vi testet Nissans nye elektriske stolthet. Derfor la vi ut på kjølig langtur.

Den perfekte elbilen med støttehjul?

Den ser ut som en ren elbil, og kan kjøres som en mesteparten av tiden. Men denne BMW i3-versjonen har noe ombord for folk med sterk rekkeviddeangst.

1.000 kilometer med Tesla Model S 70D

Overbevisende kjørekomfort og klart godkjent strømforbruk i vår minitest av innstegsmodellen - med firehjulstrekk.

Elektrisk Smart: Liten og lett å bli glad i

Det er ikke først og fremst fantastiske kjøreegenskaper som skaper elektrisk Smart-betatthet i den første offisielle norgestesten.

Første test av elektrisk B-Klasse i Norge

Den fikk et realt møte med våt og gusten februar, men Mercedes-Benz B-Klasse ED har mye som trengs for å bli en suksess.

Enda en håndverker overvant elbilskepsis

- Etter to uker bak rattet, kan jeg ikke si annet enn at opplevelsen har vært positiv. Skepsisen var på mange måter ubegrunnet, sier rørlegger Jahn Olav Kvam.

Så mye duger e-Golfen til

Den nøysomme kan komme langt med den elektriske Golfen. Og vi fant ut at bruk av varme økte forbruket med 18 prosent ved ellers lik kjøring.

Vi har testet topputstyrt Kia Soul

Ferske Kia Soul Electric er i ferd med å bli nok en kanon i det norske elbilmarkedet. Ikke så rart. Se stort bildegalleri nederst i artikkelen!

Vi tester Audis første ladbare

Audi dropper enn så lenge helelektrisk bil, men viser med kombimodellen A3 e-tron at de fire ringene ikke er redde for strøm.

Annonse

Elbilforum

Elbilforum som driftes av Elbilforeningen kan elbileiere fritt diskutere egne erfaringer og meninger om elbil.

Få tips og råd og delta i diskusjonen på www.elbilforum.no.

 

Ladestasjoner.no

Status hurtigladere

Status hurtigladere

Kjøpsveiledning elbil

Kjøpsveiledning

Medlemsfordeler

elbilforeningen-logo-200

Gratis medlemskap

Alle som kjøper ny elbil fra autorisert merkeforhandler får første års medlemskap i Elbilforeningen gratis. Ellers koster et personlig medlemskap 435 kroner i året. Bli med å gjøre framtiden elektrisk!

Meld deg inn i Norsk elbilforening

Annonse

Kontakt oss

Epost: elbil@elbil.no Facebook ikon
Telefon: 90 70 45 45 (9-15) Twitter ikon
Adresse: Hagegata 23, 0653 Oslo RSS ikon
Formidling av innhold er ønskelig, følg Creative Commons og oppgi kilde: Norsk elbilforening - elbil.no. Redaktør: Ståle Frydenlund