Elbiltester

Elbiler i hopetall

Elbiltester

Testing av kjøretøy er vanskelig. Det kan fort bli mye svada og synsing, og alltid et spørsmål om hva som skal vektlegges mest. Vi forsøker å trekke fram det som betyr mest for å ha stor glede av elbilen.

Øyvind LundeVår sjefstester har vært Norges fremste hyperelbilist. Øyvind Lunde rundet 200.000 elektriske kilometer lenge før Norge våknet opp til elbilrevolusjonen. Nå får han forsøke ut alt nytt og gammelt på markedet. På en personlig men rettferdig måte. Sikkert ikke uten feil, men heller ikke uten god formidling av kunnskap om elbiler.

Øyvind gjør sitt beste for å finne ut av andre modellers positive og negative sider. Gjerne i lys av hva han har erfart i Think som har vært en pionérelbil, men nå akk nå så forsvunnen. Foruten å være en mester i autoslalåm, er Øyvind en ener i å tyne rekkevidde. Noe som er et clue i elbil - og verdt å lære for andre.

Øyvind er ikke aleine om testingen av elbilene som strømmer ut på markedet. I denne seksjonen er det synspunkt fra andre med (el)bildilla. Sjekk testene nedenfor som litt hjelp på veien for å finne elbilen for deg. Det er mye bra å velge mellom.

 

Første test av elektrisk B-Klasse i Norge

Den fikk et realt møte med våt og gusten februar, men Mercedes-Benz B-Klasse ED har mye som trengs for å bli en suksess.

Enda en håndverker overvant elbilskepsis

- Etter to uker bak rattet, kan jeg ikke si annet enn at opplevelsen har vært positiv. Skepsisen var på mange måter ubegrunnet, sier rørlegger Jahn Olav Kvam.

Så mye duger e-Golfen til

Den nøysomme kan komme langt med den elektriske Golfen. Og vi fant ut at bruk av varme økte forbruket med 18 prosent ved ellers lik kjøring.

Vi har testet topputstyrt Kia Soul

Ferske Kia Soul Electric er i ferd med å bli nok en kanon i det norske elbilmarkedet. Ikke så rart. Se stort bildegalleri nederst i artikkelen!

Vi tester Audis første ladbare

Audi dropper enn så lenge helelektrisk bil, men viser med kombimodellen A3 e-tron at de fire ringene ikke er redde for strøm.

En romslig Nissan LEAF

Nissan e-NV200 er perfekt for de som trenger mer plass enn i en LEAF og samtidig kan leve med litt kortere rekkevidde. Vi har prøvekjørt det første eksemplaret registrert i Norge, med prislapp fra 209.900 kroner.

En stor elbil for Norge - med støttehjul

Mitsubishi Outlander PHEV er et solid kompromiss for nordmenn som ennå ikke vil være elbilister fullt ut. Vi har testet den gjennom nesten 50 mil.

Opel Ampera? Ei spanande oppleving!

I det daglege køyrer eg ein godt brukt Kewet som har minst 150 000 km på vegen. Så fekk eg prøva ein Ampera.  

Vi har kjørt 50 mil med Renault Zoe

Zoe har én stor utfordring i Norge. Her er våre inntrykk fra en uke med ferskingen på det norske markedet. 

Vi har prøvekjørt Volkswagen e-Golf

Volkswagen kommer snart med sin andre elbil, bare måneder etter lille e-up! Førsteinntrykket er positivt.

Test av VW e-up i vinterkulda

Vi fikk låne den nye elbilen Volkswagen e-up! den korte tiden det var skikkelig vinter i Oslo. Masse snø og kuldegrader var ingen hindring.

Myteknuser Lunde tester Model S

Trodde du at den fem meter lange elbilen bruker veldig mye strøm? Øyvind Lunde er vårt svar på "Mythbusters" i denne testen. 

Annonse

Elbilforum

Elbilforum som driftes av Elbilforeningen kan elbileiere fritt diskutere egne erfaringer og meninger om elbil.

Få tips og råd og delta i diskusjonen på www.elbilforum.no.

 

Ladestasjoner.no

Status hurtigladere

Status hurtigladere

Kjøpsveiledning elbil

Kjøpsveiledning

Medlemsfordeler

elbilforeningen-logo-200

Gratis medlemskap

Alle som kjøper ny elbil fra autorisert merkeforhandler får første års medlemskap i Elbilforeningen gratis. Ellers koster et personlig medlemskap 435 kroner i året. Bli med å gjøre framtiden elektrisk!

Meld deg inn i Norsk elbilforening

Annonse

Kontakt oss

Epost: elbil@elbil.no Facebook ikon
Telefon: 90 70 45 45 Twitter ikon
Adresse: Hagegata 23, 0653 Oslo RSS ikon
Formidling av innhold er ønskelig, følg Creative Commons og oppgi kilde: Norsk elbilforening - elbil.no. Redaktør: Ståle Frydenlund